TIP schuifzeiltrailers op snelweg
Trailer lease icoon TIP

Trailer lease

"Wij zijn er om je bedrijf te laten groeien."

Bij TIP bieden we verschillende mogelijkheden om trailers te leasen. We bieden je leasemogelijkheden met en zonder koopoptie en ook een sale en leaseback constructie. Bij al deze opties betaal je gedurende een overeengekomen periode een vast maandelijks tarief.

Door onze jarenlange expertise, kunnen we je precies bieden wat je zoekt. Daarnaast hebben we een uitgebreide vloot met diverse typen opleggers die beschikbaar zijn voor leasing. Ben je op zoek naar specifieke trailers om te leasen, maar hebben we deze niet in de huidige vloot? Laat het ons dan weten, we hebben de mogelijkheid om trailers in te kopen en deze vervolgens aan je te leasen.

Al onze lease overeenkomsten kunnen uitgebreid worden met onze verschillende onderhoudsdiensten zoals onderhoud, bandenservice, pechhulp service en telematica. Vraag hiernaar bij het afsluiten van de overeenkomst.

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
  • Grote vloot: eindeloze mogelijkheden
  • Op maat gemaakte oplossingen
  • Ontvang snel een offerte

Lease zonder koopoptie

Bij lease zonder koopoptie lease je de oplegger voor een periode langer dan één jaar. Aan het eind van het leasecontract breng je de trailer weer terug. Bij dit type lease heb je flexibele voorwaarden, die kunnen worden aangevuld met onze andere diensten.

Lees meer

Lease met koopoptie

Met onze lease met koopoptie lease je de trailer langer dan één jaar en verwerf je materieel in de loop van de tijd in plaats van het vooraf te moeten betalen. Aan het einde van de leaseperiode neem je de oplegger van ons over.

Lees meer

Sale en leaseback

Sale en leaseback is een vorm van leasing waarbij je je aangekochte trailers aan ons verkoopt en ze onmiddellijk terug leaset. Dit is handig wanneer je het bedrag dat geïnvesteerd is in een oplegger voor andere investeringen wilt gebruiken, maar je de trailer nog wel nodig hebt om mee te kunnen werken.

Lees meer

Trailer onderhoud

Bij TIP bieden we verschillende onderhouds- en reparatiediensten. Zowel op contractbasis als ad-hoc. We hebben werkplaatsen verspreid door het hele land waar je terecht kunt met je trailers. Ook bieden we een ruim aanbod aan diverse traileronderdelen.

Lees meer

Pechhulp service

TIP biedt een uitgebreide pechhulp service in Europa en Canada, met 24-uurs ondersteuning, 365 dagen per jaar. Met ondersteuning in 18 talen, kunnen onze toegewijde en gecertificeerde technici jouw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg helpen. Bel voor de pechhulp service: +31 (0)205 042 200

Lees meer

Trailer verhuur

TIP biedt flexibele trailerverhuuroplossingen voor de korte en lange termijn tegen concurrerende prijzen. Hiermee kunnen we je onverwachte behoeften vervullen.

Lees meer

Zes redenen om te leasen bij TIP

  1. Financieel aantrekkelijk

Wanneer je bij TIP leaset, levert dit verschillende financiële voordelen op. Je hebt bijvoorbeeld geen restwaarde risico. Voor belastingdoeleinden word je beschouwd als een huurder.

  1. Toegewijde klantenservice

Met onze klantenserviceteams van wereldklasse in Europa en Canada, kun je er zeker van zijn dat al onze trailers volgens de hoogste normen worden onderhouden, waardoor een totale operationele efficiëntie in onze hele vloot wordt gegarandeerd.

  1. Schadedekking

Met onze schadedekking service worden je gehuurde of geleasde trailers beschermd tegen extra kosten als gevolg van schade, brand of diefstal van het materieel. Op deze manier kun je je concentreren op het transport en hoef je je geen zorgen te maken over 'wat als'. Met trailers van TIP weet je dat je over de beste middelen, de beste service en de beste dekking beschikt in geval van een incident.

  1. Een uitgebreid netwerk om van te profiteren

We zijn actief in 17 landen in Europa en Canada en hebben een groot netwerk van meer dan 6.000 leveranciers verspreid over deze landen. Je bent verzekerd van gemak en flexibiliteit, omdat wij over de mogelijkheden beschikken om je te helpen, waar je ons ook nodig hebt. Bovendien kunnen we je door onze omvang altijd een concurrerende aanbieding doen.

  1. Groot aanbod van diensten

We hebben een groot internationaal bereik en een groot portfolio aan producten en diensten, hiermee kunnen we je flexibele oplossingen bieden waar en wanneer je het nodig hebt. We werken met een preventief onderhoudsbeleid dat is afgestemd op onze operationele vereisten. Met onze pechhulp service kun je 24/7 op ons rekenen op elke gewenste locatie.

  1. Trailers die voldoen aan je eisen

Bij TIP praat je met experts die je kunnen helpen bij het vinden van een oplossing die bij je past. Of je nu een koeltrailer, schuifzeiltrailer, containerchassis of een andere soort trailer nodig hebt, wij kunnen je helpen en je precies bieden wat je nodig hebt.

Welke type trailers hebben jullie in de vloot?

We hebben een uitgebreide vloot met trailers. Het grootste deel van onze vloot wordt hier  weergegeven. Zit er niet tussen wat je zoekt? Laat het ons dan weten, dan bekijken we samen met je onze uitgebreide mogelijkheden.

Kunnen jullie mij aanvullende informatie sturen over een specifiek soort trailer?

De meeste informatie is te vinden op onze trailerpagina. Wanneer je aanvullende informatie nodig hebt, laat het ons dan weten, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wat is lease?

Als je een trailer, tankoplegger of ander type materieel langer dan 12 maanden wil huren, dan wordt dit beschouwd als lease. Als je minder dan 12 maanden wil huren, bekijk dan onze verhuurpagina. We bieden lease aan met en zonder koopoptie. Daarnaast bieden we ook sale en lease back. 

Zijn alle type trailers op de website beschikbaar voor leasing in mijn land?

Ja, alle soorten trailers die onder het kopje 'trailers' staan, zijn beschikbaar voor leasing.

Wat zijn de leasevoorwaarden?

We hebben standaard voorwaarden, deze maken deel uit van het contract en worden bij elk nieuw contract gevoegd. We kunnen ze ook op verzoek verzenden.

Waar kan ik mijn geleasde trailer ophalen?

We hebben verschillende locaties verspreid door het hele land, hier kun je de trailers ophalen. Raadpleeg onze locatiezoeker voor al onze TIP locaties. Heb je al een leasecontract afgesloten? Dan staat hierin je afhaallocatie vermeld.

Wat zijn de voorwaarden voor het terugbrengen van geleasde trailers?

Bekijk onze slijtagevoorwaarden

Kunnen jullie mij een overzicht geven van de services die opgenomen zijn in het leasecontract?

Bij alle lease overeenkomsten van 12 maanden of langer, heb je de keuze uit verschillende service opties. Als je kiest voor volledige service, dan zit hierbij inbegrepen onderhoud en normale slijtage van: banden, as- en remonderdelen, koeleenheidonderdelen, andere onderdelen en pechhulpservice. Details voor alle onderhoudsonderdelen zijn te vinden in de standaardbepalingen en voorwaarden, die een integraal onderdeel zijn van een contract en toegevoegd worden aan elk nieuw contract. We kunnen ze ook op verzoek verzenden.

Hoe lang duurt het om een leaseovereenkomst te formaliseren?

Als je nog geen account in ons systeem hebt, dan zullen er een aantal stappen nodig zijn om je profiel te voltooien. Start het proces door je offerte aan te vragen.

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Double deck trailer

Een double deck trailer is een trailer met een dubbele laadvloer, waardoor er meer laadvermogen ontstaat.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.