Box trailer en tankoplegger met TIP logo
Icoon lease met koopoptie

Lease met koopoptie

'Trailers leasen zonder gedoe'

Bij onze lease met koopoptie ligt het juridisch eigendom bij TIP en het economische gebruik bij jou.

Hoe werkt trailer lease?

Bij TIP helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Is er twijfel tussen kopen of leasen van een trailer? Wij denken graag met je mee, of het nu gaat om de slotsom, de looptijd van de trailer of de keuze van het type trailer.

Kies je voor lease, dan betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Wanneer je aan het einde van de looptijd van de lease hebt aangegeven de trailer te willen overnemen voor de slotsom, en je de slotsom hebt betaald, dan wordt het jurisch eigenom van de trailer aan jou overgedragen.

Er zijn verschillende vormen van lease, bij TIP kun je ook terecht voor fullservice lease (huur).

Bij lease kun je aan het einde van de leaseperiode ervoor kiezen om de trailer terug te brengen, over te nemen voor de slotsom of de lease (huur) te verlengen.

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
  • Heb je hulp nodig met de keuze voor welke vorm van leasen bij je past? Wij zijn er om je te helpen en geven graag advies

Hoe werkt trailer lease bij TIP?

  1. Documenten opsturen

Lever de gevraagde gegevens aan, zoals de offerte van de trailer of een exacte omschrijving van het gewenste type. 

  1. Leaseprijs berekenen

Trailer nodig? Laat ons jouw leaseprijs berekenen en ontvang een aanbod passend bij jouw wensen. Stuur ons hiervoor de specificaties of offerte toe.

  1. Akkoord voor offerte

Wanneer wij alle gegevens hebben gaan wij aan de slag en krijg je een passend voorstel binnen 24 uur.

Voordelen van leasen

Met financial lease word je uiteindelijk eigenaar van de trailer. Het maandelijkse bedrag betaal je dus niet voor niets. Bovendien kun je als ondernemer diverse kosten aftrekken.

 

  • Ten eerste is er de renteaftrek: het volledige bedrag dat je aan rente betaalt, mag je van de winst aftrekken.
  • Voor het afschrijven van de trailer moet je een inschatting maken van de vermoedelijke gebruiksduur en restwaarde. Daarbij geldt een bovengrens van 20% afschrijving van de aankoopwaarde per jaar.
  • Je kunt 100% van de investering financieren.
  • Meer financiële ruimte: instandhouding van je RC krediet.
  • Je realiseert een logische financieringsmix: je hebt je werkkapitaal beschikbaar voor zaken die niet financierbaar zijn via lease, zoals personeel, reclame en 'research & development'.
  • Het acceptatietraject is zeer kort in vergelijking met een bancair financieringstraject.

Gebruikte trailer leasen

Heb je een gebruikte trailer op het oog? Dat komt dan goed uit. Al onze gebruikte trailers zijn te leasen. Door een gebruikte trailer te leasen zijn de maandlasten lager.

TIP helpt je graag met de lease voor een gebruikte trailer. Ook een gebruikte trailer komt in aanmerking voor lease.

Heb je al een eigen trailer in bezit en wil je geld vrij maken om te groeien? Dan komt deze in aanmerking voor onze Sale en lease back oplossing. Dit is ook mogelijk voor je gehele trailervloot

Offerte vergelijken

Door meer dan 50 jaar ervaring kunnen wij helpen bij het kiezen van het juiste materiaal, tegen de juiste prijs. Door deze kennis en ervaring te gebruiken, kunnen wij, tegen de meeste scherpe condities, een passende offerte afgeven.

Heb je al een bestaande offerte gekregen? Stuur deze offerte toe en wij laten je zien dat wij concurrerender zijn, met meer ervaring.

De offerte kun je sturen naar onze leasing specialist Sharon Brandenburg. Met vragen kun je haar ook bereiken via:
T:   +31 (0) 10 288 6087
M:  +31 (0) 6 899 379 79

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Double deck trailer

Een double deck trailer is een trailer met een dubbele laadvloer, waardoor er meer laadvermogen ontstaat.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.