Diverse TIP trailers
Icoon sale en leaseback

Sale en leaseback

'Geld vrij maken om te groeien?'

Sale en leaseback bij TIP

Je verkoopt de trailer aan TIP en leaset deze weer terug. Zo maak je kapitaal vrij voor bijvoorbeeld groei of investering in andere duurzamere goederen.

Onze specialisten kennen de trailers waar je mee werkt en zetten dat vooraan in de financieringsoplossing. Door de expertise kunnen we de dagwaarde van jouw trailer bepalen. TIP koopt je trailer voor deze waarde en met deze opbrengst kun je andere investeringen doen. De opbrengst wordt omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn.

Is Sale en leaseback toch niet de juiste oplossing voor jouw vloot? Neem dan een kijkje op onze leasepagina

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
  • TIP koopt je trailers en leaset deze weer terug
  • Manier om kapitaal vrij te maken
  • Snel een persoonlijke aanbieding

Hoe werkt Sale en leaseback?

TIP waardeert je trailervloot op waarde. Voor deze waarde koopt TIP de trailer(s). Met deze opbrengst kun je andere investeringen doen. De opbrengst wordt tegelijkertijd omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn.

Samen met TIP bepaal je of je deze maandtermijnen kunt betalen. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de trailers heeft, moeten deze partijen een vrijgave van deze rechten geven.

Als deze stappen doorlopen zijn tekenen we samen de koop- en leaseovereenkomst.

Waarom kiezen voor Sale en leaseback?

Veel transportbedrijven hebben (over)waarde in de trailervloot. Deze waarde maakt TIP vrij in kapitaal voor onder andere:

 

  • Het financieren van een bedrijfsovername
  • Werkkapitaal voor groei, want er zit meer geld in je debiteuren en voorraad
  • Eigen vermogen beschikbaar maken voor een dividenduitkering
  • Aflossing van kredietlijnen bij de bank
  • Investeringen in nieuw materieel of IT systemen
  • Aanbetalingen aan leveranciers
  • Je gehele vlootbesteden aan een marktexpert als TIP. Hierdoor focus op je corebusiness

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Double deck trailer

Een double deck trailer is een trailer met een dubbele laadvloer, waardoor er meer laadvermogen ontstaat.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.