TIP medewerker maakt foto van schuifzeiltrailer
Icoon trailerverhuur

Trailer verhuur

"Bij TIP hebben we verschillende typen trailers direct beschikbaar voor de verhuur."

Bij TIP kun je terecht voor de huur van diverse soorten trailers. We beschikken over een uitgebreide vloot met ruim 100.000 opleggers. Bij TIP helpen we klanten al ruim 50 jaar met verschillende soorten huuroplossingen voor zowel de korte als de lange termijn. Of je nu één trailer nodig hebt ter vervanging van een oplegger in je eigen vloot, of je krijgt te maken met seizoenspieken, voor iedere soort behoefte hebben we een passende oplossing tegen concurrerende prijzen.

Ook wanneer je niet zeker weet welke trailer er bij jouw specifieke behoefte past, kun je bij TIP terecht. Wij denken graag met je mee over wat de best passende oplossing is voor je vraag. We kunnen eveneens voor je op zoek gaan naar specifieke soorten trailers voor de trailerverhuur.

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
  • Diverse soorten trailers direct beschikbaar
  • Onderhoud inbegrepen in huurcontract
  • Ontvang snel een offerte

Beschikbaarheid

Onze trailers zijn voor zowel de korte als de lange termijn te huur. Bij al onze vestigingen hebben we een grote voorraad beschikbare opleggers. Mocht een trailer niet op voorraad zijn bij de gewenste locatie, dan is er een grote kans dat de huurtrailer wel beschikbaar is bij één van onze andere vestigingen. Lukt het je niet om je gehuurde oplegger af te halen, dan kunnen wij tegen een vergoeding ook de trailer bij je afleveren en weer ophalen. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderhoud

Wanneer je een trailer bij TIP huurt voor de korte termijn (korter dan 365 dagen), dan zit bij de huurovereenkomst volledig onderhoud inbegrepen. Dit bevat onderhoud en normale slijtage van: banden, as- en remonderdelen, koeleenheidonderdelen, andere onderdelen en pechhulpservice. Al het onderhoud en reparaties worden uitgevoerd bij een van onze eigen werkplaatsen of bij onze erkende partners verspreid door het hele land. Onze opleggers worden volgens de strengste eisen onderhouden en hebben allemaal een geldige APK.

Trailer lease

TIP biedt een groot aanbod aan trailers met flexibele financieringsopties, waaronder lease met en zonder koopoptie en sale en leaseback.

Lees meer

Trailer onderhoud

Bij TIP bieden we verschillende onderhouds- en reparatiediensten. Zowel op contractbasis als ad-hoc. We hebben werkplaatsen verspreid door het hele land waar je terecht kunt met je trailers. Ook bieden we een ruim aanbod aan diverse traileronderdelen.

Lees meer

Pechhulp service

TIP biedt een uitgebreide pechhulp service in Europa en Canada, met 24-uurs ondersteuning, 365 dagen per jaar. Met ondersteuning in 18 talen, kunnen onze toegewijde en gecertificeerde technici jouw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg helpen. Bel voor de pechhulp service: +31 (0)205 042 200

Lees meer

Wat is huur?

Als je een trailer, tankoplegger of ander type materieel wil huren voor een periode van minder dan 12 maanden, dan wordt dit beschouwd als huur. Als je langer dan 12 maanden wilt huren, raadpleeg dan onze lease-opties.

Wat is de huurprijs voor een dag/week/maand en wat zijn de betaalvoorwaarden?

Onze huurprijzen zijn afhankelijk van het type trailer dat je nodig hebt. Vraag een offerte aan en we komen bij je terug met een passende aanbieding.

Welke type trailers hebben jullie in de vloot?

We hebben een uitgebreide vloot met trailers. Het grootste deel van onze vloot wordt hier  weergegeven. Zit er niet tussen wat je zoekt? Laat het ons dan weten, dan bekijken we samen met je onze uitgebreide mogelijkheden.

Wat is de standaard uitrusting (aantal planken, zijborden, etc) van jullie trailers?

De standaard uitrusting is afhankelijk van het type trailer en de specificatie. Uiteraard kan de uitrusting op maat worden afgestemd.

Zijn alle type trailers op de website beschikbaar voor verhuur in mijn land?

Ja, alle soorten trailers die onder het kopje 'trailers' staan, zijn beschikbaar voor verhuur.

Wat zijn de huurvoorwaarden?

We hebben standaard voorwaarden, deze maken deel uit van het contract en worden bij elk nieuw contract gevoegd. We kunnen ze ook op verzoek verzenden. Neem hiervoor contact op met je vaste contactpersoon, of via ons contactformulier.

In welke landen kun je huren?

Het is bij ons mogelijk om in verschillende landen te huren. Bekijk onze kaart om onze servicepunten bij jou in de buurt te vinden.

Waar kan ik mijn gehuurde trailers ophalen?

We hebben verschillende locaties verspreid door het hele land, hier kun je de trailers ophalen. Raadpleeg onze locatiezoeker voor al onze TIP locaties. Heb je al een huurcontract afgesloten? Dan staat hierin je afhaallocatie vermeld.

Waar kan ik mijn gehuurde trailers terugbrengen?

Onder de standaardvoorwaarden moet je de trailer terugbrengen naar dezelfde locatie als waar je de trailer hebt opgehaald. We kunnen op verzoek uitzonderingen maken, maar er kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Neem in dit geval contact op met je TIP contactpersoon of via het contactformulier.

Ik wil graag een trailer, tankoplegger of ander type materieel huren. Wat is de eerste stap?

Vertel ons wat je zoekt en wij zullen je een passende oplossing bieden.

Heeft de trailer die ik huur een geldige APK?

Ja, alle trailers die we aanbieden voor de verhuur zijn altijd voorzien van een geldige APK.

Wat zijn de voorwaarden voor het terugbrengen van gehuurde trailers?

Bekijk onze slijtagevoorwaarden.

Kunnen jullie mij aanvullende informatie sturen over een specifiek soort trailer?

De meeste informatie is te vinden op onze trailerpagina. Wanneer je aanvullende informatie nodig hebt, laat het ons dan weten, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Als ik een trailer huur, hoe is deze dan gedekt in geval van schades?

Bij TIP bieden we verschillende mogelijkheden om schades te dekken. Neem voor een passend aanbod contact met ons op.

Kunnen jullie mij een overzicht geven van de services die opgenomen zijn in het huurcontract?

Bij iedere huurovereenkomst van minder dan 365 dagen is volledig onderhoud inbegrepen, dit bevat onderhoud en normale slijtage van: banden, as- en remonderdelen, koeleenheidonderdelen, andere onderdelen en pechhulpservice. Details voor alle onderhoudsonderdelen zijn te vinden in de standaardbepalingen en voorwaarden, die een integraal onderdeel zijn van een contract en toegevoegd worden aan elk nieuw contract. We kunnen ze ook op verzoek verzenden.

Wat zit er in een full service huurcontract?

Full Service omvat onderhoud en normale slijtage van: banden, as- en remonderdelen, koeleenheidonderdelen, andere onderdelen en pechhulpservice en is verplicht voor alle verhuringen korter dan 365 (driehonderdvijfenzestig) dagen.

Hoe lang duurt het om een huurovereenkomst te formaliseren?

Als je nog geen account in ons systeem hebt, dan zullen er een aantal stappen nodig zijn om je profiel te voltooien. Start het proces door je offerte aan te vragen.

Welke stappen moet ik ondernemen bij stranding in buitenland?

Neem bij strandingen in het buitenland contact op met onze pechhulp service, bel hiervoor naar +31 (0)205 042 200. Met deze service bieden we je 24 uur per dag ondersteuning bij pech onderweg. Onze gekwalificeerde medewerkers kunnen je helpen in 18 verschillende talen.

Kan de trailer ook per trein vervoerd worden?

Bij TIP hebben we zogenaamde huckepack trailers in onze vloot, deze zijn geschikt voor vervoer per trein.

Kan ik een trailer huren die hoger is dan 4 meter?

Dit hangt af van het land waarin je je bevindt. Europese Standaard Equipment is 4000mm op basis van schotelhoogte tussen 1120 – 1150mm.
Dit zijn de Europese hoogteverordeningen per land:
UK = Geen limiet
IR = 4,25 m
NL = 4,0 m
BE = 4,0 m (1%)
LU = 4,0 m
FR = Geen limiet
ES = 4,0 m
PT = 4,0 m (Container 4,4m)
NO = Geen limiet
FI = 4,2 m
EE = 4,0 m
SW = Geen limiet
DK = 4,0 m
PL = 4,0 m
GE = 4,0 m
CZ = 4,0 m
HU = 4,0 m
AU = 4,0 m
IT = 4,0 m (Container 4,3 m)
GR = 4,0 m
Vertel ons waar je naar op zoek bent en we helpen je met je aanvraag.

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Double deck trailer

Een double deck trailer is een trailer met een dubbele laadvloer, waardoor er meer laadvermogen ontstaat.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.