Vul een waarde in
Icoon traileronderhoud

Trailer onderhoud en reparatie

"Meer dan 50 jaar ervaring in het onderhouden en repareren van trailers."

Onderhoud en reparaties aan trailers worden bij TIP Benelux uitgevoerd door onze dochteronderneming Toscon Trailer Service. Zij hebben werkplaatsen verspreid door het hele land. Je kunt hier niet alleen terecht met gehuurde of geleasde trailers van TIP, maar ook met je eigen opleggers. Onze gespecialiseerde monteurs staan in de werkplaatsen voor je klaar om al het onderhoud en reparaties aan je trailers uit te voeren.

Het dienstenaanbod voor traileronderhoud- en reparatie is erg divers. Variërend van APK- en ADR-keuringen tot schadeherstel en LPK. Mocht je de gewenste dienst niet vinden, neem dan contact op met de betreffende werkplaats. Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden.

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
2 trailermonteurs onder trailer
 • Verschillende onderhouds- en reparatiediensten
 • Locaties door het hele land
 • Uitgebreid aanbod met onderdelen

Onderhoud en reparatie

Bij TIP kun je terecht voor al het onderhoud, reparaties en periodieke keuringen voor alle typen trailers. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we je altijd een passende oplossing bieden voor je onderhouds- en reparatievraagstukken. We bieden onze verschillende diensten aan vanuit werkplaatsen verspreid door het hele land. Hier staan onze gecertificeerde monteurs voor je klaar om geplande én ongeplande reparaties aan je trailer(s) uit te voeren. Mocht het je niet uitkomen om naar een van onze werkplaatsen te komen, dan komen onze monteurs graag naar je toe. We beschikken namelijk over een steeds groter wordende vloot mobiele service busjes waarmee we onderhoud en kleine- en noodreparaties uit kunnen voeren op een gewenste locatie.

Trailermonteur werkzaam aan de onderkant van een trailer

Transparant en flexibel

De onderhoudsoplossingen van TIP zijn bedoeld om je maximale flexibiliteit te geven. Onze standaard onderhoudstarieven omvatten all-inclusive vaste tarieven voor de meeste standaard onderhoudswerkzaamheden zoals APK-keuringen, controles van materieel, EBS/ABS-diagnoses, onderhoud van de remmen, assen, ophanging, elektronische componenten, koelmotoren, laadkleppen, of werkzaamheden aan de carrosserie.

De voordelen van onze onderhouds- en reparatiediensten:

 • Planbare kosten door vooraf vastgestelde prijzen
 • Verbeterde uptime en efficiënter gebruik van je vloot
 • Een team van gecertificeerde monteurs die zich toeleggen op jouw onderhouds- en reparatievereisten
 • Er wordt voldaan aan al je veiligheids- en compliance-eisen

Wat zit er in onze onderhoudsservice?

 • APK-keuringen
 • Periodieke apparatuur controles en inspecties voor remmen, assen en carrosserie op basis van aanbevelingen van fabrikanten en verwachte jaarlijkse kilometerstand
 • Beheer van onderhoud en reparaties
 • Onderhoud van banden
 • Pechhulp service
 • Schadeherstelbeheer
 • Onderhoud van de koelmotor
 • Onderhoud van de laadklep

APK, reparatie en onderhoud

 • Alle merken
 • Alle onderdelen op voorraad
 • Reparatie op locatie

Mobiele werkplaatsen

 • Volledig uitgerust
 • Klein onderhoud en reparaties
 • Op gewenste locatie

LPK, laadlift service

 • Gekwalificeerd personeel
 • Juiste aandacht
 • Gecertificeerd

Meer diensten

Bekijk al onze diensten. 

Lees verder

Traileronderdelen

Door de jaren heen heeft TIP haar activiteiten verbreed, onder andere met een onderdelenmagazijn, FTTP in Wijchen. Inmiddels zijn wij toonaangevend in het leveren van met name traileronderdelen. Wij beschikken over een uitgebreid onderdelenmagazijn met een breed aanbod op het gebied van onderdelen voor opleggers en aanhangers. De meest gangbare slijtage- en carrosserie-onderdelen leveren we uit voorraad. Snelheid is dus gegarandeerd.

Bekijk onze traileronderdelen

Trailer verhuur

TIP biedt flexibele trailerverhuuroplossingen voor de korte en lange termijn tegen concurrerende prijzen. Hiermee kunnen we je onverwachte behoeften vervullen.

Lees verder

Trailer lease

TIP biedt een groot aanbod aan trailers met flexibele financieringsopties, waaronder lease met en zonder koopoptie en sale en leaseback.

Lees verder

Pechhulp service

TIP biedt een uitgebreide pechhulp service in Europa en Canada, met 24-uurs ondersteuning, 365 dagen per jaar. Met ondersteuning in 18 talen, kunnen onze toegewijde en gecertificeerde technici jouw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg helpen. Bel voor de pechhulp service: +31 (0)205 042 200

Lees verder

Welk type onderhoud bieden jullie aan?

Wij bieden verschillende onderhouds- en reparatiediensten om de prestaties van je wagenpark te verbeteren en de bedrijfskosten te verlagen, waardoor je activiteiten flexibeler en winstgevender worden. Naast onderhoud bieden we ook schadeherstelbeheer aan.

Wat zijn de kosten voor de onderhoudsdiensten van TIP?

Dit is afhankelijk van het type onderhoud dat je wil. Laat ons weten wat je nodig hebt en we sturen je een offerte.

Waar kan ik de TIP werkplaatsen vinden?

Wij hebben meer dan 80 werkplaatsen in Europa. Je kan de dichtsbijzijnde werkplaats vinden in de locatiezoeker, of je kan een afspraak maken voor onderhoud in een van onze werkplaatsen.

Wat zijn de openingstijden van de werkplaatsen?

De openingstijden van onze werkplaatsen kun je vinden via onze locatiezoeker.

Ik wil graag een afspraak maken om mijn trailer te laten repareren.

Plan online je afspraak bij een van onze werkplaatsen.

Kunnen jullie mijn trailers op locatie repareren?

Ja, we hebben volledig uitgeruste servicebusjes waarmee onze monteurs kleine- en noodreparaties uit kunnen voeren op jouw gewenste locatie.

Ik heb een eigen trailervloot/trailer die onderhoud nodig heeft. Kan ik dit bij een TIP werkplaats laten doen?

Ja, we zijn volledig gespecialiseerd in het onderhouden van trailers, ook met je eigen vloot kun je bij ons terecht. Plan je afspraak in een van onze werkplaatsen.

Is het mogelijk om de pechhulp service in te zetten voor mijn eigen vloot?

Als je alleen een pechhulp service contract wil voor je eigen vloot, zonder onderhoud, dan is dat uiteraard mogelijk. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Krijg ik een servicemelding wanneer ik trailers lease bij TIP?

Ja, je ontvangt servicemeldingen, tenzij je ervoor kiest om zelf verantwoordelijk te zijn voor het onderhoud.

Welke soort bandenmerken gebruiken jullie?

We hebben een groot aanbod aan bandenmerken. Onze voorkeursleverancier is Goodyear. 

Hoe lang duurt het om de trailer te onderhouden?

We streven ernaar om je trailers binnen 1 werkdag klaar te hebben voor afhaling.

Verkopen jullie traileronderdelen?

Ja, we verkopen onderdelen op alle locaties. Daarnaast hebben wij een uitgebreid onderdelenmagazijn in Wijchen.

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Semi dieplader

Een semi dieplader is een open trailer die geschikt is voor hoge, brede en lange transporten. De lading bevindt zich hierbij direct boven de assen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.