Laadkleppen

Specialist in het onderhouden, repareren, verkopen en keuren van laadkleppen.

Kwaliteit, service en snelheid. Deze kernwoorden staan bij TIP centraal. Of het nu gaat om de aankoop, reparatie, onderhoud of de verplichte keuring van je hydraulische laadklep, door de jarenlange ervaring en de hoge kwaliteitsnorm van TIP ben je bij ons aan het juiste adres.

Reparaties en onderhoud aan laadkleppen voeren wij uit in één van onze gespecialiseerde werkplaatsen in Westland, Boskoop, Barendrecht en Aalsmeer. Daarnaast staan onze monteurs met een mobiele servicedienst 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor je klaar. Hiermee kunnen zij een eventueel probleem met een laadklep binnen mum van tijd verhelpen. In de meeste gevallen gewoon bij jou voor de deur. 

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
 • Gespecialiseerde werkplaatsen
 • Reparatie; LPK en verkoop
 • Jarenlange ervaring

Laadklep reparatie

Een slangetje kapot, een knopje dat blijft hangen, een afgebroken of een krom gereden klep. Een probleem met de accu of de motor. Hoewel je met goed onderhoud van je laadklep de grootste problemen kunt voorkomen, kan er altijd wel iets kapot gaan. Een laadklep heeft doorgaans namelijk heel wat te verduren. Vervelend, want een wagen moet doen waar die voor gemaakt is: onderweg zijn, met lading.

Onze monteurs staan klaar in onze gespecialiseerde werkplaatsen om reparaties aan je laadklep snel en vakkundig uit te voeren, zodat je wagen niet onnodig stilstaat.

Mocht er onderweg een reparatie nodig zijn aan je laadklep, dan komen onze monteurs naar je toe voor kleine reparaties en leggen ze een noodverband aan, zodat een wagen toch verder kan rijden. Grote laadklepreparaties voeren wij uit in een van onze werkplaatsen.

Vanuit onze werkplaatsen in Maasdijk, Boskoop, Barendrecht en Aalsmeer voeren we gemiddeld zo’n zestig reparaties per dag uit aan alle merken laadkleppen. Door onze uitgebreide voorraad aan onderdelen, kunnen we snel werken.

Laadklep Periodieke Keuring (LPK)

De Arbo-wet schrijft voor dat een laadklep regelmatig gecontroleerd en onderhouden moet worden. Bovendien is het verplicht om een laadklep jaarlijks te laten keuren. LPK staat voor Laadkleppen Periodieke Keuring en dankzij dit keurmerk is de veiligheid van je laadklep gewaarborgd. Wanneer een laadklep dit keurmerk heeft, dan:

 • Wordt de laadklep jaarlijks gekeurd
 • Voert een speciaal opgeleide keurmeester de keuring uit
 • Zit er een sticker met een individueel keuringsnummer op de laadklep
 • Is de keuring geregistreerd in het onderhoudsboek van de laadklep.
 • Voldoet de laadklep aan alle eisen die zijn opgenomen in de RAI/FOCWA LPK checklist

Met meer dan 1000 keuringen per jaar door gekwalificeerde keurmeesters is TIP veruit de grootste partij in Nederland.

Laadklepservice

Stelt je eens voor, je wil net de weg op, er is haast bij en dan blijkt er iets mis met de laadklep. Vervelend, transport mag tenslotte niet stilstaan. Fijn dat je kunt rekenen op de 24 uursservice van TIP. 24 uur per dag, zeven dagen in de week staat het serviceteam klaar om storingen en mankementen binnen mum van tijd te verhelpen. Zo zorgen de ervaren monteurs ervoor dat je wagen niet langer dan  noodzakelijk stil hoeft te staan. Een hele zorg minder!

Na je melding is de monteur snel ter plaatse om het probleem vakkundig aan te pakken. Buiten de regio’s waar we werkzaam zijn, schakelen we een partner in die onder onze regie en controle de reparatie uitvoert.

 

Laadklep verkoop

Dat het belangrijk is een laadklep te kiezen die past bij het doel dat u ermee voor ogen heeft, hoeven we u niet te vertellen. Toch stappen veel bedrijven daar makkelijk overheen. Bij TIP adviseren we je graag over de optimale laadklep, afgestemd op je situatie, je wensen en uiteraard op de benodigde laadkracht. Een weloverwogen keuze garandeert immers jarenlang probleemloos laden en lossen.

Wegens de betrouwbaarheid en de juiste prijs-kwaliteitverhouding hebben we gekozen voor onderstaande merken:

 • Dhollandia uit België
 • Bär uit Duitsland
 • Dautel, eveneens uit Duitsland
 • Marel uit Italië
 • Zepro/Ama uit Zweden

Wat zijn de belangrijkste kenmerken voor een goede laadklep? Bij een kwaliteitsklep staat degelijkheid voorop. Bovendien is de klep snel en eenvoudig te bedienen. Tot slot moet de laadklep veel kunnen dragen, het gaat namelijk vaak om een enorm gewicht.

We verkopen niet alleen achtersluitende laadkleppen, ook onderschuivende laadkleppen en laadkleppen voor personenvervoer, denk aan personenliften en rolstoelliften, maken onderdeel uit van ons assortiment. Wanneer we de laadklep op voorraad hebben, kan de klep binnen een paar dagen gemonteerd worden. Uiteraard bouwen we de laadklep op volgens de CE-fabrieksvoorwaarden en leveren we hem af met LPK-keuring en een servicebeurt binnen drie maanden.

 

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Double deck trailer

Een double deck trailer is een trailer met een dubbele laadvloer, waardoor er meer laadvermogen ontstaat.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.