Vul een waarde in

Toscon Trailer Service

"Onderhoud en reparaties worden uitgevoerd door onze dochteronderneming Toscon Trailer Service."

Al het onderhoud en reparaties aan trailers bij TIP worden uitgevoerd door onze dochteronderneming Toscon Trailer Service. De 14 vestigingen liggen verspreid door het hele land en zijn volledig uitgerust om al je onderhoud en reparaties uit te voeren. 

Neem voor meer informatie een kijkje op de site van Toscon:

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
  • APK; reparatie en onderhoud
  • LPK en laadliftservice
  • 24-uur service

Onderhoud en reparatie

Je kunt bij Toscon terecht voor diverse onderhouds- en reparatiediensten aan je trailers zoals APK, LPK, zeilreparatie, koeleronderhoud banden en schadeherstel. Download hier het complete overzicht van alle Toscon locaties en de beschikbare diensten. Staat de dienst waar je op zoek bent er niet tussen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met je mee om tot een passende oplossing te komen. 

Onderhoud van je vloot

Je kunt bij Toscon niet alleen terecht met gehuurde of geleasede trailers van TIP, maar ook met je eigen vloot ben je van harte welkom bij de verschillende werkplaatsen. Bovendien kun je rekenen op service in heel Europa: 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Dit dankzij het uitgebreide Europees netwerk van trailerservice partners.

Vestigingen

Toscon heeft in totaal 14 vestigingen verspreid door het hele land. Hierdoor is er altijd een Toscon locatie dicht bij je in de buurt. 

Bij al deze vestigingen worden APK-keuringen uitgevoerd en de onderhoud en reparaties gepleegd aan al je trailers. Daarnaast hebben de verschillende werkplaatsen ook een eigen specialisatie. Bekijk hier het complete dienstenoverzicht per vestiging.

Benieuwd welke vestiging het dichtste bij je in de buurt ligt, vind dan jouw locatie via de locatiezoeker.

Mobiele werkplaatsen

Al onze Toscon werkplaatsen beschikken over mobiele werkplaatsen. Dit zijn volledig uitgeruste servicebusjes, waarmee onze monteurs kleine- en noodreparaties uit kunnen voeren op jouw gewenste locatie. Veel van onze klanten maken ondertussen regelmatig gebruik van deze service.

Het grote verschil tussen de 24-uur service en een mobiele werkplaats is dat de 24-uur service altijd adhoc vertrekt om een gestrand voertuig zo snel mogelijk weer op weg te krijgen. Een mobiele werkplaats daarentegen gaat gepland in overleg met u naar een door u gewenste locatie. Ter plaatse voeren wij dan kleine onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit. We merken dat er steeds meer vraag is naar deze dienst, de chauffeur hoeft niet meer voor kleine reparaties naar de werkplaats te komen, en dat bespaart tijd en geld voor jou als transportondernemer.

Werken bij Toscon

Bij de verschillende werkplaatsen van Toscon zijn we regelmatig op zoek naar goede monteurs. Van APK keurmeesters en monteurs tot BBL leerlingen.

Bij Toscon werk je in een informele sfeer met enthousiaste collega's. We bieden je een goede begeleiding, opleiding- en doorgroeimogelijkheden en uitzicht op een vast contract. Heb je affiniteit met techniek en ben je op zoek naar een uitdagende baan met goede opleiding- en doorgroeimogelijkheden? Dan is werken bij Toscon misschien iets voor jou. Neem voor de actuele vacatures een kijkje op de vacaturepagina.

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Semi dieplader

Een semi dieplader is een open trailer die geschikt is voor hoge, brede en lange transporten. De lading bevindt zich hierbij direct boven de assen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.