Digitale weergave trailers aan dock

Vehicle as a Service

‘Vehicle as a Service is een unieke dienst waarbij je betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit van je trailervloot.’

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 biedt TIP de nieuwe service Vehicle as a Service (VaaS) aan. VaaS is een door technologie ondersteunde service om de vraag en capaciteit van trailers dichter bij elkaar te brengen. 

Geen gedoe meer rondom het managen van je vloot. VaaS is de manier om vaste kosten variabel te maken. Gebruikt je een trailer niet, dan betaal je er ook niet voor. Ook niet als wij onderhoud plegen aan een trailer. Dit nieuwe model is goed voor je portemonnee en tegelijkertijd helpen we onze sector om efficiënter om te gaan met grondstoffen. VaaS zorgt ervoor dat je flexibel om kunt gaan met je vloot.

Of het nu het klimaatakkoord betreft, de stikstofcrisis of de stand van de luchtkwaliteit in Nederland, één ding is duidelijk: onze economie moet minder belastend zijn voor het milieu. De mobiliteitssector, en voornamelijk de sector Transport en Logistiek, kan hier een belangrijke steen aan bijdragen. TIP zet hierin een belangrijke eerste stap.

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
  • TIP beheert en optimaliseert je vloot
  • Betaal voor gebruik van de trailer
  • Kosten worden behaald aan de hand van telematica

Hoe werkt VaaS?

Vehicle as a Service is een unieke dienst waarbij je als klant betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit van je trailervloot. Bij de service beheert en optimaliseert TIP je hele vloot. In de prijs voor het gebruik van onze service zit eveneens vlootfinanciering, onderhoud, keuringen, bandenslijtage, pechhulp onderweg, volledig vlootbeheer en telematica. Je betaalt dus alleen voor de momenten dat je het materieel van TIP gebruikt.

Bij VaaS plaatsen we op iedere trailer telematica die data opslaat. Het gebruik van je trailer(s) wordt gemeten per kilometer, per draaiuur of het wordt afgemeten aan de uptime. Dit alles, gecombineerd met bijvoorbeeld seizoenspatronen en verkeersstromen, zorgt ervoor dat we transportpatronen kunnen volgen en analyseren. Hiermee kunnen we niet alleen onze eigen vloot optimaliseren, ook kunnen we je advies geven over de inzet van je trailers. Je lift dan als het ware mee op onze slimme technologie.

Voor jou worden vaste kosten voor materieel hierdoor ineens variabel. Ze bewegen mee met de omzet van het bedrijf. Is er veel werk, dan zijn er veel trailers nodig en zijn de kosten navenant. Tijdens stillere periodes neemt de vloot af en zijn de kosten ook lager.

Download VaaS whitepaper

Wil je graag meer weten over onze service Vehicle as a Service? 

Download hier onze whitepaper.

Box trailer

Een box trailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers mee te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Flatbed trailer

Een flatbed trailer, ook wel open of platform trailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Double deck trailer

Een double deck trailer is een trailer met een dubbele laadvloer, waardoor er meer laadvermogen ontstaat.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulk goederen te vervoeren. Variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Vacuüm truck

De vacuüm truck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is, de kipper is een betrouwbare aanwinst voor het transport van je goederen.

Opslag trailers

Met het huren van opslag trailers kun je snel extra opslagruimte creëren. Kies onder andere uit schuifzeil-, koel- of box trailers.