Vul een waarde in
 • Netherlands
  • Dutch
  • English
 • United Kingdom
  • English

Vehicle as a Service

‘Vehicle as a Service is een unieke dienst waarbij je betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit van je trailervloot.’

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 biedt TIP de nieuwe service Vehicle as a Service (VaaS) aan. VaaS is een door technologie ondersteunde service om de vraag en capaciteit van trailers dichter bij elkaar te brengen. 

Geen gedoe meer rondom het managen van je vloot. VaaS is de manier om vaste kosten variabel te maken. Gebruikt je een trailer niet, dan betaal je er ook niet voor. Ook niet als wij onderhoud plegen aan een trailer. Dit nieuwe model is goed voor je portemonnee en tegelijkertijd helpen we onze sector om efficiënter om te gaan met grondstoffen. VaaS zorgt ervoor dat je flexibel om kunt gaan met je vloot.

Of het nu het klimaatakkoord betreft, de stikstofcrisis of de stand van de luchtkwaliteit in Nederland, één ding is duidelijk: onze economie moet minder belastend zijn voor het milieu. De mobiliteitssector, en voornamelijk de sector Transport en Logistiek, kan hier een belangrijke steen aan bijdragen. TIP zet hierin een belangrijke eerste stap.

 • TIP beheert en optimaliseert je vloot
 • Betaal voor gebruik van een trailer
 • Kosten worden bepaald aan de hand van telematica

Hoe werkt VaaS?

Vehicle as a Service is een unieke dienst waarbij je als klant betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit van je trailervloot. Bij de service beheert en optimaliseert TIP je hele vloot. In de prijs voor het gebruik van onze service zit eveneens vlootfinanciering, onderhoud, keuringen, bandenslijtage, pechhulp onderweg, volledig vlootbeheer en telematica. Je betaalt dus alleen voor de momenten dat je het materieel van TIP gebruikt.

bij VaaS plaatsen we op iedere trailer telematica die data opslaat. Het gebruik van je trailer(s) wordt gemeten per kilometer, per draaiuur of het wordt afgemeten aan de uptime. Dit alles, gecombineerd met bijvoorbeeld seizoenspatronen en verkeersstromen, zorgt ervoor dat we transportpatronen kunnen volgen en analyseren. Hiermee kunnen we niet alleen onze eigen vloot optimaliseren, ook kunnen we je advies geven over de inzet van je trailers. Je lift dan als het ware mee op onze slimme technologie.

Voor jou worden vaste kosten voor materieel hierdoor ineens variabel. Ze bewegen mee met de omzet van het bedrijf. Is er veel werk, dan zijn er veel trailers nodig en zijn de kosten navenant. Tijdens stillere periodes neemt de vloot af en zijn de kosten ook lager.

Download VaaS whitepaper

Wil je graag meer weten over onze service Vehicle as a Service? 

Download hier onze whitepaper.

 

Something went wrong. Please try again.