Wanneer het uitbesteden van traileronderhoud zin heeft

Wanneer het uitbesteden van traileronderhoud zin heeft

Bent u er klaar voor om het onderhoud van uw trailers uit te besteden? Heeft u het vermogen en de behoefte om uw onderhoud in eigen huis te houden? Of zou het beter voor u zijn om uw traileronderhoud uit te besteden en middelen vrij te maken, zodat u zich kunt concentreren op diensten die meer waarde toevoegen?

Bij het bepalen of het uitbesteden van het traileronderhoud bij uw vloot past zijn er veel factoren om rekening mee te houden:

Kostenbesparingen

Kosten zijn voor veel vlootbeheerders een belangrijke factor. In het rapport “Gearing up for growth – future perspectives on the global truck industry” uit april 2016, schatten managementconsultants van McKinsey dat het onderhoud bij vloten met middelgrote en zware vrachtwagens ongeveer 10% van de total cost of ownership (TCO) uitmaakt. De kosten voor onderhoud, bedrijfsvoering, personeel, en administratie bedragen ruim 80% van de TCO. Het begrijpen van uw huidige onderhoudskosten helpt u om te bepalen hoeveel kosten u kunt besparen door uitbesteding.

In de meeste gevallen is het uitbesteden van het onderhoud van trailers kosteneffectiever dan dit onderhoud in huis te houden, omdat u de vaste overheadkosten voor monteurs, hun opleiding, en de nieuwste diagnostische en reparatie-apparatuur elimineert en kapitaal vrij maakt, in plaats van dit in een voorraad met reserve-onderdelen te steken.

Bijblijven met technologische ontwikkelingen

Een andere factor is de toenemende complexiteit van trailer- en trucktechnologieën. Advanced Driver Assistance-Systemen (ADAS) helpen bij het veiliger en minder stressvol maken van het rijden met trucks.

ADAS omvat tractiecontrole; ABS-remmen; elektronische stabiliteitscontrole; adaptieve cruisecontrol en telematica, waarmee een heel scala aan nuttige taken op afstand kan worden uitgevoerd. Deze taken omvatten het bijhouden van de slijtage van onderdelen, het bepalen wanneer er een service-afspraak nodig is, of het op afstand bedienen van functies zoals reefertemperaturen of bandenspanning. Door middel van sensoren door de hele trailer heen, kan telematica de locatie van trailers volgen en deuren op afstand vergrendelen en ontgrendelen.

Het onderhoud en de reparatie van deze technologieën vereist echter goed opgeleide en hoogwaardige monteurs. Het uitbesteden van het onderhoud van trailers geeft de vlootbeheerder toegang tot een team van ervaren technici met vaardigheden die up-to-date zijn. De vlootbeheerder hoeft zich niet bezig te houden met het werven van de juiste technici, het opleiden en bijhouden van hun vaardigheden, of alle kosten die hiermee gepaard gaan.

Flexibiliteit

Voor sommige vlootbeheerders is de flexibiliteit die het uitbesteden van traileronderhoud hen geeft, een interessante factor. Het onderhoudsbedrijf kan zowel een netwerk van werkplaatsen aanbieden, verspreid over een groot geografisch gebied, als mobiele onderhouds- en reparatiefaciliteiten die 24/7 en 365 dagen per jaar beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de downtime van trailers wordt geminimaliseerd. Om in te spelen op schommelingen in de vraag kunnen transportbedrijven extra trailers huren, zonder zich daarbij zorgen te hoeven maken over de druk die dit legt op hun in-house onderhoudsafdelingen, en het inhuren van extra medewerkers. Flexibiliteit kan ook betrekking hebben op verschillende vaste tarieven voor onderhoud en reparaties, waardoor vlootbeheerders hun kosten kunnen voorspellen en beheersen.

Focus op activiteiten die de meeste waarde toevoegen voor uw bedrijf

Een goed ontworpen partnerschap voor traileronderhoud met een marktleider zoals TIP, maakt tijd vrij die de vlootbeheerder kan besteden aan zakelijke kernactiviteiten zoals klantenservice of bedrijfsontwikkeling. Een uitbestedingspartnerschap voor traileronderhoud kan betrekking hebben op onderhoud, reparaties, en het grootste gedeelte van de bijbehorende administratie. Dit zorgt ervoor dat vlootbeheerders meer tijd hebben waarin ze zich kunnen concentreren op wat zij het beste doen.

Besteed uw traileronderhoud uit aan TIP

TIP Trailer Services is een zeer ervaren aanbieder van onderhouds- en reparatieprogramma’s voor trailers. Deze programma’s zorgen voor kostenbesparingen en flexibiliteit, en bieden toegang tot een groot team van goed gekwalificeerde technici die getraind zijn in al de nieuwste technologieën, via een netwerk van 70 werkplaatsen door heel Europa en Canada.

Neem voor meer informatie over de Traileronderhoudsprogramma’s van TIP a.u.b. contact met ons op via dit formulier.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *